Guido Hummelen | Tenor Saxofoon

Over Guido

Hallo, ik ben Guido Hummelen.

In mijn “doordeweekse” leven werk ik in de IT-sector, o.a. als programmeur, analist en database-man. Maar hier wil ik het over mijn muzikale leven hebben. Thuis heb ik vaak muziek om mij heen; vroeger bij mijn ouders thuis en ook tegenwoordig met vrouw en dochters wordt er veel muziek gemaakt, gezongen.

Stijlen

In mijn muzikale carrière heb ik van alles gedaan. Harmonieorkest, bigband, jazz-combo, soul-en-blues, popband. Voor gelegenheidsoptredens met kerst, sinterklaas en koningsdag ben ik ook wel te porren. Ik heb geen plankenkoorts, eerder het tegenovergestelde; optreden voor publiek geeft mij een extra kick.

Instrumenten

Saxofoon is mijn instrument. Vanaf mijn 9e heb ik altsax gespeeld, later ook klarinet en sinds enkele jaren speel ik veel tenorsax. Ook heb ik af en toe achtergrondzang en percussie ingevuld.

Muzikale inspiratie

Ik heb vele muzikale helden; niet alles is voor mij geschikt om zelf spelen, maar het geeft me wel inspiratie: Yellowjackets, Spyro Gyra, Quincy Jones, Michael Brecker, Tower of Power, Blues Brothers, maar ook Raymond van het Groenewoud, Sting, Billy Joel, Joe Jackson, Mozart en Tsjajkovski.

Luister of doe mee

Ik hoop dat ik mijn enthousiasme over muziek aan medemuzikanten en luisteraars kan overbrengen. Kom luisteren, of kijk bij “Vacatures” of je zelf ook mee wil doen!

Tenor Saxofoon

Linkedin: in/guidohummelen/