Mike Hamilton | Drums

Over Mike

Hoi, Ik ben Mike Hamilton. Bij Hook’s Bigband kan ik mijn creativiteit kwijt en ik ben heel blij dat ik iedere week met deze club mag meedoen, jaja, je moet wel repeteren en dat is fun. Ik ben van nature nogal druk, maar van de bandleden begreep ik dat drummers daar wel vaker last van hebben 😉 Tijdens het drummen heb ik er zelf in ieder geval géén last van. Speel ook af en toe in een Jazz combo.

Waarom spelen in een bigband

Van jongs af aan is Jazz er bij mij met de paplepel ingegoten. Op weg naar vakantie in Zuid-Frankrijk in de auto met mijn ouders en zusjes stond er steevast Jazz op: Canonball Aderley, Ramsey Lewis, Oscar Peterson en allerlei andere helden van de Jazz, die ik tot op de dag van vandaag nog veel beluister.

In een bigband kun je veel stijlen spelen, naast jazz spelen we dus ook andere genres zoals Respect dat we kennen van Arita Franklin maar van origine van Otis Redding komt . Spelen met zo’n groot gezelschap is echt fantastisch. De harmonieën van het ensemblespel van onze blazers, daar kan ik stiekem echt enorm van genieten, dat merken zij natuurlijk niet als ik zit te drummen, maar zo is het!

Toen ik jong was heb ik als gitarist wel in een paar bandjes gespeeld: optreden geeft een enorme kick. Eenmaal aan dat gevoel geproefd, dan wil je dat blijven doen en dat doen we dus 😉 Book us!!!

Muzikale helden

In willekeurige volgorde want het is moeilijk kiezen: Roberta Gambarini, Diana Krall, Eliane Elias, Canonbal Adderley, Mell Lewis, Jeff Hamilton, Nat King Cole, Paul Desmond, Oscar Peterson, Bill Evans, Roy Hargrove, Carlos Jobim, Mel Tormé, Michael Bublé, Gordon Goodwin, Hank Mobley, Tania Maria, Spyro Gyra, Wes Montgomery, Mark Withfield, John Coltrane, Christian McBride, Niels Henning Ørsted Pederson, Joe Pass ………………. teveel om op te noemen gewoon!

Ik hoop nog heel lang te kunnen spelen met Hook’s Bigband en dat we maar veel mogen optreden!

Drums

Facebook: Mike Hamilton
Linkedin: in/hamiltonmike